vrijdag 22 januari 2010

Reactie op 'Blamage (3)'

Hufter!

De schrik sloeg mij om het hart toen ik je bericht (en de reacties) las. Uiteraard niet omdat ik ooit ook maar zou overwegen om bier aan te lengen met zaken waarin nog minder alcohol zit, maar omdat deze club en de meeste leden mij aan het hart gaat/gaan.

Er leeft bij mij een serieuze angst dat de mentaal en/of disciplinair zwakkeren binnen SOPSWEPS -ik wil de rugnummers even liever niet noemen- een eventueel door de mand vallen niet zullen kunnen verdragen. Zeker niet wanneer dit publiekelijk bekend wordt gemaakt.

Bij deze wil ik dan ook pleitbezorger zijn voor voorlopige handhaving van het huidige, redelijk coulante beleid betreffende de aan de SOP-rating gerelateerde persoonlijke prestaties. Al was het maar omdat niemand gebaat is met stiekem gedrag, zoals het uithollen van schoenzolen, het leeggieten van pijpjes in wc of wasbak, maagverkleining of heimelijke amputatie van delen van het onderlichaam. En het is precies dergelijk achterbaks gedrag dat we zouden aanmoedigen met zwaardere controles en/of sancties.

Laten we bovendien niet bij het eerste het beste vermoeden van zwendel direkt de duimschroeven aandraaien. Het zou mij namelijk niet verbazen als er in de gevallen De Hoer en Peuk een volstrekt aanvaardbare verklaring bestaat, die wij in onze razernij over het hoofd zien. Zo wil ik nog niet uitsluiten dat Peuk, in de jaren van voor de ouderdomskrimp, inderdaad tijdelijk een lengte van 1.70 heeft weten te bereiken. Zeker 's morgens vroeg, als het kraakbeen nog niet is ingezakt, kan zo'n knul signifikant langer zijn dan 's avonds. En heeft iemand wel eens met eigen ogen De Hoer water bij zijn pils zien doen? Is het niet mogelijk dat de aanlenging geschiedde door kwaadwillenden van buiten af? Wij kunnen dit toch op z'n minst onderzoeken?

Tenslotte is, jammer maar helaas, vergissen menselijk. Wie zingt onder de douche, krijgt ook wel eens een hap water binnen. En wie van ons durft met de hand op het hart te verklaren nog nooit een meetlint te hebben ingekort met een centimeter of twee? Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen! Toch?

44

5 opmerkingen:

lr zei

Je argumenten zijn steekhoudend maar gevoelsmatig vind ik het moeilijk om coulant te zijn bij zaken als aanlengen en bewuste meetfouten.

Vergeet niet dat ik eerder al bijzonder inschikkelijk ben geweest door geen harde sancties te eisen in geval van vegetarische gedragingen. Als ik opnieuw mijn bezwaren moet inslikken, zou ik dat als een persoonlijke nederlaag ervaren.

Bovendien, waar gaat dit heen? Gaan we dan binnenkort ook nog pygmeeën accepteren als lid die doodleuk een lengte van 1,80 opgeven?
Je zou me in ieder geval een handreiking kunnen doen door een keihard dwergverbod in te stellen waaraan niet wordt getornd.

HijDieGenoemdIs zei

Vegetarisme toegestaan? Wat is dat voor homoclubje?! Daar wil ik geen lid van worden hoor!

44 zei

Goede Hufter,

Allereerst stelt het me licht teleur dat je deze discussie gebruikt om toch weer je bedenkingen omtrent vegetarisme te spuien. Het besluit van de algemene ledenvergadering om veganisten uit te sluiten maar vegetariërs die niet al te erg stinken te tolereren, leek mij een voor allen acceptabel compromis, waarin jij zeker niet als enige consessies hebt moeten doen! Bovendien vind ik dat je toch echt met nieuwe argumenten moet komen (en ten minste vier medestanders!) om dit onderwerp wederom op de agenda te krijgen.

Wat opname in de statuten van het zo vurig gewenste dwergverbod betreft, zou ik je uiteraard met liefde de gevraagde handreiking doen, maar ik ben bang dat we hoe dan ook zullen moeten wachten tot 13 en 64 eindelijk overeenstemming bereiken over de SOP-definitie van het woord 'dwerg'. Persoonlijk schaar ik mij momenteel in het kamp van 13, al was het maar omdat volgens de maatstaven van 64 maar liefst 36,84% van onze huidige leden dwerg is. En als dat klopt, is er straks stront aan de knikker. Evengoed ben ik er stellig van overtuigd dat wij hier op redelijk korte termijn uit gaan komen. Het pygmeeënprobleem kunnen wij zo lang (woordgrapje!) oplossen door ze op een wachtlijst te plaatsen. Dat zijn ze wel gewend, dus dat zal geen herrie opleveren.

Ik wil voorstellen dat wij de komende tijd -zeg een maand of drie- de ontwikkelingen met lichte (doch gepaste!) argwaan blijven observeren. Zelfs wil ik zo ver gaan dat wij in die periode lichte misstappen (denk daarbij aan zaken als geitenwollen sokken, teenslippers en de BioStabil) door de vingers zien, of hoogstens terloops ter sprake brengen. Dit zal de rust binnen onze verder toch prachtige vereniging ten goede komen.

Respect,

44

64 zei

They are all dwarfs to me!

lr zei

44 je hebt wederom gelijk. Laten we inderdaad maar soepel omgaan met niet te veel stinkende vegetariërs en onderdeurtjes. Anders zou het wel eens een hete zomer kunnen worden. En dat moeten we niet nog een keer hebben, toch!?

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig, Burajiru