zondag 10 januari 2010

Blamage (3!)

Disciplinaire aanpassing Soprating De Hoer

Geheel toevallig heb ik De Hoer gisteren betrapt op het aanlengen van zijn bier met water. Misschien weet 12 nog niet precies hoe de regels luiden omdat hij ons prilste lid is, maar dit kan dus echt niet. Als ratingcommissaris heb ik zijn Soprating met 500 punten verminderd (van 2821 tot 2321). Bij herhaling zal ik er niet voor terugdeinzen om De Hoer of andere overtreders van de lijst te schrappen.

Wij beschikken over een modern ratingsysteem waarin alle aspecten van het verenigingsleven zijn opgenomen. Hierdoor wordt elk lid, of het nu een IM is of een gewone clubschaker, volledig op zijn waarde geschat. Het is een mooi systeem waaraan we allemaal veel plezier kunnen beleven als we enkele eenvoudige regels in acht nemen.

Voor de goede orde zal ik deze regels nog even herhalen:

  • Niet aanlengen! Dus ook niet een beetje aanlengen en al helemaal niet water met bier aanlengen waar het gedoe van 12 nog het meeste van weg had.
  • Geen gesjoemel met glazen. Een bierglas moet 25 cl bevatten, een wijnglas 10 cl.
  • Geen plateauzolen en niet op de tenen staan bij het meten van de lengte. Pas hiermee op want als je lengte varieert, zul je met een plausibele verklaring moeten komen.
  • Niet de badrand of de wand vasthouden wanneer je op de weegschaal staat.

Ik hoop dat iedereen dit nu voor eens en altijd begrijpt want ik ben hier eigenlijk wel flink ziek van.

2 opmerkingen:

19 zei

Beste HUFTER,

Excuses voor mijn late reactie, daar zijn uiteraard goede redenen voor.

Met instemming heb ik kennis genomen van je beslissing n.a.v. het wangedrag van DE Hoer.

Ik vind dat dit soort misdragingen niet streng genoeg gestraft kunnen worden. Het raakt wat mij betreft aan het kernbeginsel van onze club.

Een beginsel dat voor mij uiteraard altijd belangrijker is geweest dan het uitspelen. Bier drinken is een pure aangelegenheid. Water bij het bier is een ernstig vergrijp.

Ik juich het toe dat jij hieraan paal en perk stelt. Ik zou je daarom willen vragen om de komende tijd extra alert te blijven want ik vermoed dat er meer zijn die zich hieraan bezondigen. Het gaat hier natuurlijk om de usual suspects als Smeele en Bojo. Maar ook bij Tom B ben ik er niet helemaal gerust op.

Hij drinkt weliswaar voor een partij meestal wel van het zuivere spul maar bij het clubkampioenschap in Duitsland merkte hij toch op dat ik een loper een paardesprong liet maken. Hij won dat kampioenschap toen ook en dan is duidelijk dat er iets niet klopt.

Het gaat wellicht wat ver om het drinken van water binnen de club geheel te verbieden maar ik geef het je wel in overweging.

Maak je verder geen zorgen over de kortingsbonnen. Ik ben gewend om mijn rekeningen niet te betalen of ze naar anderen door te schuiven. Daar hoeft geen extra korting bij.

Hartelijke groet,

19

lr zei

Ah, wat een hartverwarmende reactie Dinand. Ik hoor ervan op dat ik ten minste één medestander heb, want op iemand als Peuk valt ook niet te rekenen. Die heeft een keer een lengte boven de 1,70 opgegeven voor de ratingberekening.

Dat is misschien minder erg dan de malversaties van De Hoer – die altijd al tweede keus was ten opzichte van Boshoer – maar het geeft wel aan tot wel kamp hij behoort.

Ik zal je aanbevelingen ten aanzien van het misbruik van water in acht nemen.

Geen dank
HUFTER

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig, Burajiru