woensdag 14 maart 2007

Freestyle hamiekampioenschap van start

Ook Sopsweps gaat met de tijd mee wat betekent dat het traditionele hamiekampioenschap dit jaar niet in de open lucht maar via internet wordt gehouden. Alle soppers worden uitgenodigd om hun allerbeste hamiekreet op te nemen en deze vervolgens te verzenden naar het speciaal geopende e-mailadres. Naar verwachting zal de wedstrijd duren tot en met 15 april maar als de inzendingen van ongekend hoog niveau zijn mag de jury, waarin Hamie persoonlijk is gevraagd zitting te nemen, besluiten het kampioenschap eerder te beëindigen.

Hoe neem je een hamie op? Als je een microfoon of webcam hebt aangesloten op de computer, gebruik je de geluidsrecorder op de computer: Start > Programma's > Bureau-accessoires > Entertainment > Geluidsrecorder. Bij gebruik van een webcam moet je de webcam wel instellen als opnameapparaat: menu Bewerken > Eigenschappen voor audio. Vervolgens schreeuw je je longen uit je lijf en stuur je het bestand op. De inzendingen worden op de site geplaatst en kunnen dus via deze pagina worden beluisterd.

Als je geen microfoon of webcam hebt maar wel een digitale camera, kun je doorgaans een geluidsopnamemodus op de camera gebruiken. Als je ook geen digitale camera hebt, moet je aankloppen bij een sopper die wel over een bruikbaar opnameapparaat beschikt.

Overigens is het hamiekampioenschap deze keer een freestyle wedstrijd. Dit betekent dat het gebruik van computers volledig is toegestaan. Je kunt je hamiekreet dus verfraaien door echo-effecten toe te voegen of er een muziekje achter te plakken. Dit wordt zelfs aangemoedigd.

Rest mij te zeggen dat het hamiekampioenschap minstens even belangrijk is als het zogenaamde clubkampioenschap. De winnaar van het hamiekampioenschap onttroont dus ook regerend clubkampioen Smelov (tenzij Frank zelf wint natuurlijk).

Ik wens jullie allemaal veel succes.

Li (28)
Materiaalcommissaris Sopsweps '29 en Organisator Freestyle hamiekampioenschap
Voorbeeldhamie

1 opmerking:

Sopper 64..! zei

Als het Dagelijks Bestuur ooit ergens favoriet voor is, dan is het nu wel!!

Haaaaaaammmiiiiiiiieeeeeeeee!!

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig, Burajiru