zaterdag 20 oktober 2007

Overpeinzingen van Tom Pieter

Al vaker had Webmaster Fuckin’ Li van www.sopsweps29.nl aan Tom Pieter gevraagd of hij nog eens een verhaal voor de site wilde schrijven. Die stond daar weliswaar niet onwelwillend tegenover, maar het ontbrak hem daarvoor meestal aan inspiratie en dan werden het maar zielige verhalen. Van die Arnon-Grunbergstukjes die nergens over gingen. En dan nog zonder de mooie zinnen van Grunberg. Want dat kon je wel aan Grunberg overlaten, meende Tom Pieter. Toch was hij er diep in zijn hart van overtuigd dat Grunberg vanuit New York iedereen in Nederland uitlachte. Omdat hij er in slaagde door de mooie verpakking zijn lezers het absolute niets te verkopen.

Vandaag was alles echter anders. De directeur had hem verteld dat J. langs zou komen bij het schaaktoernooi in Hoogeveen en dat feit alleen al bezorgde Tom Pieter een gevoel van lichte opwinding. Dat was niet zo verwonderlijk: sinds de wedstrijd LSG3-SOPSWEPS'29 van twee weken geleden was ze in snel tempo tot een cult-figure pur sang uitgegroeid. Eerst door haar overtuigende overwinning op de directeur. Daarna was ze samen met haar teamgenoot M. met de jongens van SOPSWEPS'29 wezen stappen hetgeen bij hen voor een opmerkelijke metamorfose had gezorgd. Zo jolig als die avond hadden ze zich in jaren niet gedragen. De netmanager zou de hik hebben gekregen en bij het afscheid van J. en M. was er luidruchtig gezongen en gezwaaid.

Die gebeurtenissen alleen hadden Tom Pieter al jaloers gemaakt dat hij er die dag niet bij had kunnen zijn wegens familieverplichtingen. Maar dat was nog maar het begin geweest. Heel Nederland stond op het punt kennis te maken met SOPSWEPS'29 Meets J. en M. omdat enkele papperazzi tijdens LSG3-SOPSWEPS'29 enkele confronterende foto’s van J. en de directeur hadden gemaakt en een webmaster van www.sopsweps29.nl in eerste instantie de verleiding van een verveelvoudiging van zijn bezoekcijfers niet had kunnen weerstaan. Zonder dat hij precies kon uitleggen waarom, had dat het verlangen van Tom Pieter om erbij geweest te zijn sterker gemaakt.

J. zou meedoen aan het zogenoemde prominenten-toernooi in het gemeentehuis van Hoogeveen en direct na een eerste introductie daar bezorgde ze Tom Pieter de schrik van zijn leven door hem te vertellen dat ‘ze bij Corus toch al eens met elkaar hadden gesproken’. Was het iemand anders geweest die hem dat verteld had, zou hij waarschijnlijk onmiddellijk beweerd hebben dat hij zich dat nog heel goed kon herinneren ook al kon hij dat niet. Maar tegen J. lukte dat niet. En dus deed Tom Pieter er schaamtevol het zwijgen toe. En pijnigde hij zijn herinnering op zoek naar de ontmoeting.

Tijdens de toespraak van arbiter Koos, even later, schoot het door zijn hoofd. Het was in Grand CafĂ© Sonnevanck in Wijk aan Zee twee jaar geleden geweest waar hij met Marleen en Adri had afgesproken. ‘Je kent J. toch wel’ of iets dergelijks had Marleen gezegd. Hoewel hij haar naam wel eens had gehoord, kende Tom Pieter haar niet en op dat moment maakte ze geen grote indruk. Tsja, in dat geval...

’s Avonds in de Hare Majesteit – waar overigens bij toeval ook Webmaster Fuckin’ Li aanwezig was - kwam alles op zijn pootjes terecht. Achtereenvolgens besloot J. om terug naar Groningen te gaan, met de trein te gaan en door de directeur naar het station gebracht te worden. In een melancholieke bui scheurde Tom Pieter met G. terug naar de bungalow in Echten. Om ruim 30 euro met poker te verliezen.

Op verzoek van Webmaster Fuckin’ Li zijn de meeste namen gefingeerd omdat er anders door buitenstaanders ge-goog-led zou kunnen worden. De overeenkomst met bestaande personen of gebeurtenissen berust bovendien meestal op louter toeval.

Noot van Webmaster Fuckin’ Li: waar Webmaster Fuckin’ Li staat wordt Webmaster Fuckin’ Li bedoeld (deze naam is niet gefingeerd). Waar wel webmaster maar niet Fuckin’ Li staat, wordt wel een webmaster maar niet Fuckin’ Li bedoeld.

[Foto's volgen]

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een goed verhaal zeg!

Tom Bottema

lr zei

Vanmorgen heb ik twee heren van de RVD aan de deur gehad. Ze waren not amused dat zoekacties op 'Hare Majesteit' naar www.sopsweps29.nl leiden.

Ik moet dit binnen 7 dagen aanpassen. Houd daarom rekening met kleine wijzigingen aan het verhaal verderop in de week.

Anoniem zei

Hi Bot mate! Je schrijft helemaal als Arnon Grunberg, mate, ben je soms met Arnon op vakantie geweest?

Keep up the good work & greetings from Adelaide!

by TemplatesForYou-TFY
SoSuechtig, Burajiru